Onder het mom van iedereen doet wel eens iets wat niet mag was ik afgelopen juli ook een boefje. Ik ben namelijk neergestreken op een water waarvan ik niet zeker wist of er nu nog wel of niet gevist mocht worden. Wel weet ik dat er een zeer mooi bestand rondzwemt en ik had hier dan ook mijn zinnen op gezet. Ik zou dit water kraken hoe dan ook!

Na een drietal dagen voeren was het na een uur ook al raak. Toen ik bij de stek aankwam zag ik al dat de karper er goed huisgehouden had. Dikke schuimkoppen en draaiende vis op de stek gaf mij goede moed. Ik had voorgevoerd met 2 verschillende soorten boilies. Te weten de Scoberry en de Squid shellfish. Later kwam hier zelfs nog een nieuw brouwsel van Jos bij (krill/caramelboilie). Voeren met meerdere soorten doe ik om de vis te prikkelen met verschillende smaken. Vaak zijn verschillende diameters ook nog een goede optie.

Na het inleggen van het secuur uitgebalanceerd rigje kon het wachten beginnen. Echter hoefde ik niet lang te wachten want na een half uurtje lag de eerste vis al op de onthaakmat. Ik viste zo iedere avond een aantal uurtjes en wist dan gemiddeld zo’n 3 vissen te landen. Ik wilde echter meer en besloot ook om een nacht te gaan vissen. Dit was werkelijk gekkenwerk. Ik was in de ochtend een vis aan het drillen en toen gingen mijn andere 2 hengels ook nog vlak na elkaar af. Ik kwam handen te kort en verspeelde hierdoor ook een vis. Ik denk dat ik die nacht 15 vissen heb gevangen en ben werkelijk gesloopt maar voldaan weer naar huis gekeerd.

Ik denk dat ik er ongeveer in totaal zo’n 5 avonden en twee nachten ben geweest en over de 40 runs heb gehad. Ik was op den duur de tel kwijt maar denk dat ik rond de 38 vissen heb gevangen. Dit was voor mij zeker een ervaring om nooit meer te vergeten.

Jos bedankt voor het super verse aas!

1 Reactie op Supersessie!

Kalender
mei 2019
M D W D V Z Z
« aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031